Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rukajärvi-keskus toimii kahdessa toimipisteessä - Lieksassa ja Iisalmessa. Lieksan Rukajärvi-keskus sijaitsee Lieksan rautatieasemalla.

 

Keskuksissa voit tutustua veteraanien lahjoittamiin yli 20000 valokuvaan, video- ja ääninauhoihin, joita on yhteensä yli 900 kappaletta sekä laajaan kirjastoon, jossa on yli 300 teosta käsitellen Rukajärven suunnan taisteluja. Keskuksissa on nähtävillä myös laadukas kokoelma rintamalla taidokkaasti tehtyjä puhdetöitä.

 

Rukajärvi-keskukseen liittyy läheisesti Rukajärven tie. Se alkaa Lieksasta rautatieasemalta ja kulkee Pankajärven ja Nurmijärven kautta Kivivaaraan jatkuen sieltä Venäjän puolelle. Tien varrella sijaitsee Raappana-puisto. Tie on merkattu asianomaisin opastein.

 

 

 

Lieksan Rukajärvi-keskuksessa on esillä mm. Kaakkois-Suomen Viestikilta ry:n kokoama ainutlaatuinen viestivälinenäyttely, legendaarisen everstiluutnantti Arnold Majewskin jäämistöä sekä aitoa rintamataidetta asemasodan ajalta. Tauluja mm. Kalle Haloselta, Toivo Jutilalta ja Erkki Matilaiselta.

 

www.rukajarvensuunnanhistoriayhdistys.fi/rukajarvikeskus

Opastettu retki Sotahistoria -kierroksille Rukajärvikeskuksen näyttelyihin ja Rukajärven tielle: lieksan.oppaat@gmail.com.